تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

فروشگاه پارسان

می دانیم که تغذیه سالم یکی از ارکان اصلی سلامت و از رموز طول عمر افراد می باشد با مطالعه ای که در باره مردم استان های مختلف انجام شده است در بعضی از استان ها مردم دارای طول عمر بیشتری نسبت به استان های دیگر هستند، مثلا در استان کرمان میانگین طول عمر افراد از خیلی از استان های دیگر کشور بیشتر است یکی از مهم ترین دلایل این موضوع استفاده مداوم مردم این استان از محصولات دارویی و گیاهی به صورت پودر مانند : قووتو،چهارزیره،دوای تقویت کننده حافظه و سر و دیگر محصولات خشکبار و مقوی مانند: خرما،پسته،گردو و بادام و یا ترکیب طبیعی از آن ها به صورت کماچ سهن و کلمپه یا شیرینی خانگی می باشد و ما در فروشگاه پارسان این محصولات را با بهترین کیفیت در اختیار شما قرار می دهیم.


لواشک


ویژگیهای کلیدی:

طبیعت: مناسب برای همه مزاج‌ها

خواص و اثرات درمانی: دارای فیبر و رنگدانه آنتی اکسیدانی

کاربردها: استفاده به عنوان یک تنقلات سالم در میان وعده ها

نتیجه تصویری برای لواشک سنتی کرمان

در دنیای تغذیه ، خوب و بد مطلق وجود ندارد. لواشک ها نه کاملا خوب هستند نه مطلقا بد. لواشک های خانگی به خاطر وجود میوه ها دارای فیبر و رنگدانه های آنتی اکسیدانی است. املاح میوه ها در لواشک نه تنها کم نمیشود بلکه با جوشاندن غلیظ تر میشود. لواشک های موجود در طعم های انار، زرشک، زرد آلو ، سیب ، نعنا و .....

بسیاری از کارمندها و دانش آموزان نمی توانند هر روز به محل کارشان میوه ببرند ولی می توانند کمی لواشک با خود برده و در طول روز میل کنند.

خواص

  • دارای ویتامین c
  • لواشک کالری ندارد به همین خاطر می توان بدون نگرانی از چاقی میل کرد.

 

خرید

سفیدآب


 

معرفی اجمالی

سفیداب یا روشور، نوعی لایه بردار و سفیدکننده پوست بدن است که به‌طور سنّتی در ایران به شکل توپهای کوچک سفیدرنگ تولید و عرضه شده و در هنگام استحمام به کار گرفته می‌شود.این فراورده با مالیده شدن بر سطح پوست به جمع‌آوری و زدودن سلّولهای مرده کمک می‌کند و باعث پاکیزگی و روشن دیده شدن یا سفید شدن رنگ پوست می‌شود.

ساختار سنّتی سفیداب معمولی چیزی بیش از ترکیب گل سفید(مل) و نخاع برخی جانوران( پیه و حرام مغز گوسفند یا گاو ) نیست.انواع دیگر سفیداب عبارت است از سپیداب قلع و سپید آب سرب که از سوزاندن فلزات قلع و سرب تهیه می‌شوند.
سفیداب در کنار سرخاب، حنا، وسمه، سرمه، زرک و خال جزو هفت قلم آرایش زنان قدیم به شمار می آمده است. به این ترتیب که سرخاب را برای سرخ کردن لب و گونه به کار می بردند. سرمه؛ برای زیبا کردن چشم کاربرد داشته است.
حنا؛ برای رنگین کردن مو و ناخن و کف دست به کار می رفته، از وسمه برای پرپشت نشان دادن ابرو و یا قرینه سازی چشم ها استفاده می شده، زرک؛ پودری زرد رنگ بوده که جهت طلایی کردن موها و صورت به کار گرفته می شده، غالیه؛ برای ایجاد خال بر گونه، لب و… و در نهایت نوعی سفیداب نیز برای روشن کردن رنگ چهره رایج بوده است.
معرفی سفیدآب نقره :
تهیه سفیداب نقره سالهاست که به صورت راز سینه به سینه میان تعداد معدودی خانواده های قدیمی که این راز در اختیار دارند مانده و ما مختصر اطلاعاتی که از روش تهیه این قدیمی ترین محصول آرایشی در اختیار داریم را در اختیار شما علاقمندان قرار می دهیم . در گذشته مقداری ورق نازک نقره که قبلاً تصفیه شده و ناخالصی آن را جدا کرده اند با قطری کمتر از قطر یک کاغذ که برای مصارف بعدی و ساخت مجدد سفیداب نقره به کار می رفته کنار گذاشته . مقداری از ورق نقره را داخل تابه هایی که از چدن تهیه شده بود به مدت زیاد حرارت داده تا نقره اکسید شده و مقداری مواد اولیه سفیداب نقره مانند گِل گیوه ، میل و همچنین بوراکس و چیزهایی از این قبیل اضافه کرده و بعد از ساییدن از سوراخهای بسیار ریزی برای یکدست شدن عبور می دادند تا همه مواد بسیار نرم و یکدست شود مواد را با آب مخلوط کرده با رنگ طبیعی که معمولاً برخی افراد ترجیح میدهند که از رنگ صورتی استفاده کرده و برخی افراد هم بدون رنگ به شکل مستطیل و قطر یک سانتی متر قالب می زنند و پس از خشک شدن روانه بازار می کنند .

خواص

- موجب از بین بردن سلول های مرده پوست می شود .
- موجب سفید و روشن تر شدن پوست می شود .
- در از بین بردن و لایه برداری جوش های سر سیاه صورت موثر است .
- اگر سفید آب حمام را با اسفناج پخته و بر جوش‌‌‌‏های بدن بمالید، انواع جوش را برطرف می‌‌‌‏کند.
- اگر سفید آب کف را روی پوست صورت بمالید، پوست صورت را سفید و شفاف می‌کند. سفید آب کف حالت پودری و پفکی دارد و بسیار سبک است.
- اگر سفید آب قلع را در سرکه حل کرده و بر پوست بمالید، در درمان جوش غرورجوانی موثر است.
- وقتی روی پوست خود ، به وسیله ی روشور و یا سفیداب ، کیسه می کشید ، از آنجاییکه منافذ پوستی باز می شوند ، ناخودآگاه باعث می شوید تا اکسیژن رسانی به پوست راحت تر و سریعتر صورت گیرد که این عمل می تواند شما را به رسیدن به رؤیای پوستی شفاف تر و سالم تر کمک کند .
- موجب کاهش تعریق در بدن پوست می شود .
- استفاده از سفید آب در استحمام خسته کننده است اما پس از اتمام کیسه کشی نشاط را به پوست خود هدیه کرده اید .
- استفاده از سفید آب برابر است با ضد آفتاب نمودن پوست .
- استفاده سفید آب در نقاطی از بدن که فرایند تعریق در آنجا بیشتر از نقاط دیگر صورت می گیرد مانع بوی عرق و بوی بد بدن بعد از استحمام می شود .
خواص سفیداب روی:

میدانیم که خواص ۴ گانه ی زیر, مربوط به سفیداب پنبه رو(سفیدآب روی) است:

ضد آفتاب قوی,ضد جوش و لک ,ضد بوی قوی بدن(قابل استفاده در کف پا و زیر بغل و ..) ,ضد عرق

خواص سفیدآب نقره :

روشن کننده پوست ، ضد جوش ، از بین برنده جای جوش ، از بین برنده لک صورت(به ویژه لکه های حاملگی) : بهترین زمان مصرف بعد از اصلاح صورت است که باید ۵ گرم سفیداب نقره را با مقداری عرق بید و در صورتی که به لیموترش تازه دسترسی دارید یک عدد لیموترش تازه (تاکید می کنم که از آب لیموی شیشه برای پوست استفاده نکنید) را آب بگیرید مخلوط کرده به صورت ماسک روی پوست قرار داده ۱۰ دقیقه بعد پوست را با آب ولرم بشویید.

درمان جوش صورت بعد از اصلاح :مقداری سفیداب نقره را به همراه عرق بید به صورت ماسک بعد از هر بار اصلاح روی صورت ماساژ داده و قبل از خشک شدن ماسک پوست را شستشو کنید این نوع درمان یکی از بهترین و قدیمی ترین درمانهای جوش صورت بعد از اصلاح است که هم برای خانم ها و هم برای آقایان بسیار مفید خواهد بودکرم روشن کننده سفیداب نقره
نصف فنجان گلاب همراه با نصف فنجان عرق بید را داخل ظرفی کوچک روی شعله ی کم گاز قرا داده و پس از آن که کمی گرم شد یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل، یک قاشق غذاخوری روغن بادام، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق غذا خوری گلیسیرین را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کرده ، بگذارید با هم کمی قل بخورند، سپس دو قاشق چایخوری سر پر سفیداب روی را که قبلا از الک ریز رد کرده اید آرام به آنها اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. پس از حل کامل سفیداب در این مواد، دو قطره آبلیمو نیز به آنها اضافه کنید و بگذارید با هم بجوشند تا قوام آیند، سپس شعله را خاموش کرده، صبر کنید تا کاملا سرد شوند .این مواد را داخل ظرفی در دار ریخته و هرصبح و شب ابتدا ظرف را خوب تکان داده و سپس برای دست و صورت از آن استفاده نمایید. استفاده ی مکرر و در مدت زمان طولانی باعث می شود شما به پوستی شفاف وروشن و بدون لک برسید که به خاطر داشتن روغنهای مفید از چروک شدن پوست شما نیز جلوگیری خواهد کرد.

 

مضرات
هر کس خودش می تواند با توجه به جنس پوست خود ، تصمیم به استفاده از روشور بگیرد و یا نگیرد !
- استفاده از سفید آب در تمیز کردن بدن کودکان می تواند زیان داشته باشد و توصیه نمی گردد .
- استفاده ار سفید آب سرب به دلیل دارا بودن مواد سمی توصیه نمی شود .

در استفاده از سفیدآب روی(پنبه رو) باید به نکات زیر توجه داشت .

۱- ابتدا بهتر است, نوع پوست خود را بشناسید:

در صورتیکه دارای پوست خشک هستید, از مصرف مستقیم این ماده بر روی پوشت خود

حذر کنید ,چرا که باعث خشکی بیشتر پوستتان خواهد شد.

باید قبل از مصرف ,اگر پوستتان خشک است, پودر را در چند قطره روغن شتر مرغ یا کرم مرطوب کننده حل و رقیق کنید و

سپس بر روی پوست مالیده شود و اگر پوستتان چرب است, با کرم مرطوب کننده ی فاقد چربی هیدرودرم مخلوط نمایید.

توصیه :

افراد دارای پوست معمولی نیز, پودر سفیداب پنبه رو را مستقیم بر روی پوست خود نمالند

 

۲- چه مدت بر روی پوست بماند؟

هیچ رفرنس معتبری در بابا خواص سفیداب روی و نحوه ی مصرف ,مدت زمان مناسب

برای نگهداشتن این ماده بر روی پوست را ذکر نکرده اند.

بر اساس تجربه ,بهتر است حداقل سه ساعت بر روی پوست باقی بماند.
برای راحتی استفاده, بهتر است شب ها قبل از خواب بر روی پوست قرار داده و صبح هنگام,

با آب ولرم, شستشو دهید.

البته اگر برای بهره بردن از خواص ضد عرق یا ضد بو , استفاده میکنید, فاصله زمانی دو حمام,

باید بر روی پوست بماند و دلیلی برای شستشو ی آن ,وجود ندارد.

تشخیص مرغوبیت
- سفیدآبی که رنگ سفیدش زیاد باشد به این معنیست که نسبت مل به حرام مغزش بیشتر و خاصیت چرک زدایی کمتری دارد . نتیجتا رنگ ظاهری سفیدآب باید کمی تیره و متمایل به خاکستری باشد.
- بوی ترکیبات گوسفندی بدهد. گاها از ترکیبات جانوران دریایی در تولید سفیدآب بهره گرفته می شود که از خاصیت چرکزدایی آن کاسته و نامرغوب است . کاملا از بوی آن قابل تشخیص است .
- در ظاهر سفیدآب آثاری از کپک زدگی و گرد و غبار خاک دیده نشود .
- در هنگام خرید خیس نباشد و باید کاملا در آفتاب خشک شده باشد .
- خورد و نرم شده نباشد و قرص کامل آن محکم و به هم پیوسته باشد .
- معمولا سفید آب مرغوب در حین مصرف با آب براحتی حل نمیشود و میزان چربی موجود در آن روی لیف مخصوص می ماند و به همراه آب شسته نمی شود .
- برای تشخیص سفیداب نقره اصل از نوع تقلبی آن که معمولاً با فلزات کم ارزش تهیه شده است فقط باید به فروشگاه و فروشنده مورد اعتماد خود مراجعه کرد.
طریقه مصرف
استفاده این فراورده منحصر به هنگام استحمام نیست بلکه در گذشته، به همراه سرخاب، سرمه، حنا، وسمه، زرک و غالیه یکی از ستون‌های هفت گانه بَزَک (آرایش سنّتی زنانه در ایران) بوده‌است و به سبب همین همراهی همیشگی، اصطلاح سرخاب ـ سفیداب به فرهنگ عامّه پارسی وارد شد که اشاره به ادوات و لوازم آرایش زنانه دارد و سرخاب ـ سفیداب کردن، به معنای آرایش کردن بانوان به کار می‌رود. البتّه سفیداب در مقام یک فراورده صرفاً آرایشی و فارغ از کاربرد متداول آن یعنی پاک کنندگی، دارای تعریفی مجزّا و اندکی متفاوت نیز می‌باشد که عبارت است از گَرد سفیدی که زنان برای آرایش و سفید کردن بر پوست صورت خود می‌مالند.
ابتدا لیف زخیم مخصوص را خیس و آب زده و سپس با مالیدن مقداری سفیدآب روی آن بروی بدن کثیف می مالیم. مالیدن باید اندکی با اصطحکاک بیشتر و در واقع محکم تر صورت گیرد تا پوست چرک را ول دهد ودر واقع سفیدآب روی لیف تماما تبدیل به چرک شود . سفید آب نقش یک کاتالیزور را انجام میدهد تا پوست چرک های خود را آزاد نماید .

نکاتی که در استفاده از روشور می شود به آن اشاره داشت از این قرارند :

1- اگر تصمیم به استفاده از روشور دارید و می خواهید به طور مداوم از آن استفاده کنید توصیه می شود که برای گرفتن نتایج بهتر ، سعی کنید هفته ای یکبار از روشور استفاده نمایید تا آلودگی ها را به طور مدام از پوستتان جدا سازید .

2- وقتی عمل کیسه کشیدن به وسیله ی روشور را انجام می دهید بایستی حتما پوست خود را پس از کیسه کشی ، زیر آب سرد بگیرید تا عمل لیفتینگ طبیعی ( کشیده شدن پوست به جهت جوانسازی بیشتر ) به صورت خود به خودی برای شما انجام گیرد .

عموم مردم به کیسه شدن بدن بسیار اعتقاد دارند این کار باعث می شود تا پوست مرده کنده شود و با بهتر کردن وضعیت جریان خون، قوام بهتر و رنگ بهتری به پوست می دهد. بدن دائماً در حال دوباره سازی سلول هایش می باشد و هر وقت که ما جریان خون آن را بهتر کنیم در واقع به این پروسه دوباره جایگزینی کمک کرده ایم.

قبل از حمام تمام بدن خود را با یک کیسه حمام یا لیف مالش دهید. کیسه حمام ارجحیت دارد چرا که قویتر و موثرتر می باشد فقط لازم است که برای چند دقیقه با آن خود را مالش دهید پوست شما برافروخته می شود و اگر بتوانید خود را عادت دهید تا هر روز این کار را انجام دهید. متعجب خواهید شد که تا چه حد بر پوست شما اثر مثبت خواهد داشت.

برای برخی از افرا اگر بخواهند این کا را در حمام انجام دهند کار خیلی سختی می باشد استفاده از کیسه در خارج از حمام باز هم خوب است ولی اثر سایندگی کمتری دارد. در حمام بایستید با نمک بدن خود را ماساژ دهید سپس آبکشی کنید بدن خود را در صورت خشک بودن پوست چرب نمائید.در ایرلند خانم ها از مخلوط شکر و روغن برای آرنج زانو و پاهایشان استفاده می کنند. و استفاده از آن برای تمام بدن هم موثر است.بابلیها پوست خود را با سنگ خارا (سنگ پا) می سائیدند تا آن را صاف کنند.

چینیها سابقاً بعد از غوطه وری در آب با یک کیسه حمام نسبتاً خشک و خوب فشرده شده پوست خود را پاک می کردند. کیسه حمام را محکم به طرف بالا بکشید و متوجه خواهید شد که این کار همزمان با اینکه جریان خون پوست را بهتر می کند. پوستهای مرده را نیز جدا می کند شما تکه های پوست مرده و چرک را می بینید که از پوست جدا می شوند.

طرز تهیه پنج ماسک بی نظیر با سفیداب نقره:

امروزه بسیاری از ماسکهای زیبایی را می توان از مواد طبیعی و در دسترس تهیه کرد و برای پاکسازی، خروج مواد زائد از منافذ پوستی، نرم کردن و لطیف کردن، افزایش جریان خون و تغذیه پوست به کار برد. تا به حال ماسک های بسیاری را در این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه پنج نوع ماسک را که همگی طبیعی بوده و به سادگی در دسترس هستند را معرفی کنیم. امید است مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته و ما را از دعای خیر خود فراموش نفرمایید.
ماسک ویژه ضد جوش : بهترین زمان مصرف بعد از بخور صورت است که باید مقداری سفیداب نقره را با مقداری عرق بید و در صورتی که به لیموترش تازه دسترسی دارید یک عدد لیموترش تازه (تاکید می کنم که از آب لیموی شیشه برای پوست استفاده نکنید) را آب بگیرید مخلوط کرده روی پوست قرار داده 10 دقیقه بعد پوست را با آب ولرم بشویید.
ماسک ویژه درمان جوش صورت بعد از اصلاح : مقداری سفیداب نقره را به همراه عرق بید و یا گلبهار به صورت ماسک بعد از هر بار اصلاح روی صورت ماساژ داده و قبل از خشک شدن ماسک پوست را شستشو کنید این نوع درمان یکی از بهترین و قدیمی ترین درمانهای جوش صورت بعد از اصلاح است که هم برای خانم ها و هم برای آقایان بسیار مفید خواهد بود.
ماسک ویژه روشن کننده ، درمان کک و مک : ابتدا پوست را با استفاده از بخار آب و یا دمکرده بابونه بخور دهید تا پوست کاملاً مرطوب شود سپس مقداری از سفیداب نقره را به صورت خشک روی پوست در تمام نواحی صورت ماساژ داده و پس از گذشت 10 دقیقه شستشو کنید سپس مقداری آب و گلاب را با نسبت مساوی مخلوط و با استفاده از پنبه روی پوست ماساژ دهید، این ماسک را در هقته ای 2 الی 3 مرتبه و هر ساعتی از شبانه روز می توان استفاده کرد، مناسب برای پوست های چرب و معمولی.
ماسک ویژه از بین بردن جای جوش : ابتدا مقداری سفیداب نقره را با نسیت مساوی حنای بیرنگ مخلوط و به آن آب اضافه کنید تا به صورت خمیر نسبتاً سفت بدست آید سپس خمیر بدست آمده را روی پوست ماساژ داده تا کاملاً روی پوست را بپوشاند، در این حالت صورت را حرکت نداده و هر چند لحظه یکبار مقداری آب را روی پوست اسپری کنید، پس از گذشت 20 دقیقه پوست را شستشو کرده و مقداری آب و گلاب را با نسبت مساوی مخلوط و با استفاده از پنبه روی پوست ماساژ دهید، این ماسک را در هقته ای 2 الی 3 مرتبه و هر ساعتی از شبانه روز می توان استفاده کرد، مناسب برای پوست های چرب و معمولی.
ماسک ویژه ضد لک صورت
مواد لازم
دو قاشق غذاخوری سفیدآب نقره یک قاشق مرباخوری بوراکس یک قاشق مرباخوری کائولن
دو قاشق غذاخوری جوهر طباشیر یک دوم قاشق چایخوری سفیدآب پنبه روی یک قاشق غذاخوری گلنار فارسی یک قاشق مرباخوری گل ارمنی
طرز تهیه و مصرف
مواد فوق را مخلوط نموده در ظرفی ریخته نام ماسک را روی آن بنویسید. برای مصرف هر بار یک قاشق مرباخوری از این مخلوط را همراه با شیر برای پوست های خشک و ماست کم چرب برای پوست های چرب مخلوط کرده مدت 20 دقیقه صبر نمائید و سپس صورت را بشوئید و همیشه نیز مراقب زیر چشمان خود باشید هنگامی که ماسک بر روی صورت می باشد از صحبت خودداری نمائید. برای اینکه صورتی شفاف داشته باشید هفته ای 2 بار از دستور بالا و هر روز یک لیوان از مخلوط عرق شاتره، کاسنی، بید و کیالک بنوشید.
نکته ی مهم : بهترین زمان برای استفاده از ماسک هنگام غروب بوده و دو بار در هفته کافی است.
سفید اب خالص پنبه و سفیداب خالص نقره و گل انار و ترکیبات بالا قابل سفارش از خاص.
درضمن قبل استفاده از ماسکای بالا صورت حتما یا بخوربدین یا با روشور حاوی سفیداب نقره بشورین.

نحوه نگهداری
- پس از خرید سفیدآب باید آنرا از بسته مشمعی خارج کرده چراکه فضای مناسبی برای نگهداری سفید آب نیست و موجب کپک زدن آن می شود .
- سفید آب در جای خشک و خنک می بایست نگهداری شود .
- برای ماندگاری بیشتر سفیدآب آنرا در یه کارتن مقوایی قرار داده تا دور از رطوبت باشد .
- پس از هر بار استحمام باقی مانده سفیدآب را از حمام خارج زیر نور آفتاب خشک کرده و تا استحمام بعدی در جای خشک و خنک نگهدارید .
- چنانچه سفیدآب کپک زد می بایست زیرآب نیم گرم شستشو داده شود تا کپک ها جدا شوند. سپس در زیر نورآفتاب چند ساعتی روی یک کارتن مقوایی قرار داده شود تا کاملا خشک شود. پس از میکروب زدای و ضد عفونی توسط آفتاب قابل بهره برداری خواهد بود .
 
بیشینه قیمت در بازار
به ازای هر کیلو سفیدآب خانگی اعلا  تومان
 
 

انواع عرقیات کرمان


کرمان ،سرزمين گل و گلاب

شايد كمتر كسي بداند مرغوب ترين گلاب دنيا در کرمان به دست مي آيد و وسيع ترين گلستان هاي كشور در دل دشت هاي كم آب و بادخيز استان كرمان قرار دارندودره زيباي لاله زار در مدتي كمتر از سه دهه به يكي از مهمترين كانون هاي توليدگل و گلاب ايران بدل شده است

 

در استان کرمان روستایی به نام لاله‌زاری در دامان کوه‌های هزار قرار دارد که گل و گلاب آن مرغوب است و حتی از گلاب قمصر هم ممتازتر است. در عطاری‌های کرمان هم می‌توانید عرق نعنا، بیدمشک، عرق زیره و... را تهیه کنید. پس همین جا فرصت خوبی است تا با خواص این عرق‌ها بیشتر آشنا شوید و برای سلامتی بیشتر از آنها استفاده کنید.

عرق بیدمشک برای رفع نگرانی‌ها
اگر این روزها دچار نگرانی و مشکلات عصبی شده‌اید، ناراحت هستید و با قرص آرام‌بخش به خواب می‌روید، برای آرامش بیشتر عرق بیدمشک را امتحان کنید، چون آرامش‌بخش و خونساز است و به تقویت قلب و معده کمک می‌کند. در کنار اینها در برطرف‌شدن دردهای عضلانی هم تاثیر دارد

 

 

 

عرق نعنا، دشمن دل‌درد

یکی از مشهورترین عرقیات گیاهی است که شاید مهمترین خاصیت آن رفع دل‌پیچه و دل‌درد است. عرق‌نعنا طعم ملایمی دارد و به‌همین‌دلیل مصرف آن بیش از دیگر عرقیات رایج است. علاوه‌براین، عرق‌نعنا اشتهاآور است و با داشتن طبیعت گرم و خشک، شما را از نفخ شکم نجات می‌دهد.

 

عرق بهار نارنج برای رفع بی‌خوابی
این هم جزو عرقیات خوش‌خوراک است و با نبات هم خوشمزه می‌شود. عرق بهار نارنج به تقویت اعصاب شما کمک می‌کند تا در زندگی آرامش بیشتری داشته باشید. اگر شب‌ها فکر و خیال به سراغتان می‌آید و خواب راحتی ندارید یا رگه‌هایی از افسردگی را تجربه می‌کنید، به سراغ عرق بهار نارنج بروید. این عرق همچنین در درمان بی‌خوابی نقش موثری دارد.

 


عرق خارشتر، دوستدار کبد و کلیه
شاید در نگاه اول این اسم به نظرتان خنده‌دار باشد، اما خارشتر هم بین عرقیات گیاهی دیده می‌شود. واقعیت این است که اصلا مزه خوبی ندارد و به شدت بدبو است. افرادی که می‌خواهند با کمک عرق خارشتر با سنگ کلیه و مثانه مبارزه کنند باید طعم و مزه ناخوشاند آن را تحمل کنند. عرق خارشتر ادرارآور است و به تصفیه خون و کبد کمک می‌کند. گاهی برای رفع تب و لرز هم استفاده می‌شود.

 

از زیره کرمان غافل نشوید
کرمان شهر زیره‌های اصیل و پرخاصیت است و به‌همین‌دلیل، توصیه متخصصان این است که در سفر به این شهر حتما زیره هم بخرید و از خواص مفیدش بهره‌مند شوید.
زیره گیاهی است بومی ایران که میوه‌اش به عنوان یک ادویه پرخاصیت در عطاری‌ها وجود دارد. سه نوع زیره وجود دارد: سیاه، سبز و کوهی. زیره‌های پرورشی یا گلخانه‌ای درمقایسه‌با انواع طبیعی قیمت بیشتری دارند. عطر و طعم زیره‌سیاه نیز بیشتر از زیره سبز است. این ادویه به‌تنهایی یا در ترکیب با سایر ادویه‌ها در انواع خورش یا حتی پلوها قابل استفاده است و طبع گرمی دارد.
برخلاف ادویه زیره که خوش‌عطر و بوست، عرق زیره کمی تلخ و تند است اما برای افرادی که از چاقی رنج می‌برند این طعم ناخوشایند اصلا مهم نیست. به‌هرحال، باید بدانید که عرق زیره دشمن چاقی است و ناراحتی‌های روده را برطرف می‌کند چون طبیعت گرم و خشکی دارد. برای درمان نفخ شکم و هضم بهتر غذا، عرق زیره را فراموش نکنید و بعد از غذا چشم‌هایتان را ببندید، بینی‌تان را بگیرید و یک نصف استکان از آن را به معده‌تان بفرستید.


خانم‌های باردار به کرمان سفر کنند؟
اگر در ماه‌های آخر بارداری هستید و قصد سفر به کرمان را دارید بهتر است بدانید که به گفته متخصصان تغذیه مسافرت در ماه آخر بارداری قدغن است. چون ‌امکان قرار گرفتن مادر در شرایط اورژانسی مثل پارگی کیسه‌ آب، کنده‌‌شدن جفت یا زایمان قریب‌الوقوع وجود دارد. در این شرایط اگر ‌امکان رسیدگی و مدیریت شرایط وجود نداشته باشد، جان مادر و نوزاد تهدید خواهد شد. بنابراین در ماه آخر بارداری، مادر اجازه سفر رفتن ندارد.‌ اما اگر مادر در ماه آخر بارداری نباشد، باید به این نکته‌ها دقت کرده و سپس ‌آماده سفر شود.
در ابتدای دوره باردای طی سفر، ممکن است تهوع بارداری با تهوع ناشی از سفر تشدید شود. بنابراین باید داروهای خوراکی‌ خاص و مناسب سفر را همراه داشته باشند. به‌طورکلی، بهترین زمان برای مسافرت در دوران بارداری، اواسط آن، یعنی از هفته 14تا 28 بارداری است. چون احتمال به‌وجود‌آمدن عوارض و مشکلات در قبل و بعد از این زمان بیشتر است.
علاوه بر این اگر در دوران بارداری در معرض خطر عوارض خاص این دوران مثل تهدید به سقط، خونریزی‌های زمان بارداری، جفت سرراهی، دیابت بارداری، بارداری‌های چندقلو، فشارخون ‌بارداری، انقباض‌های زودرس زایمانی، نارسایی‌ دهانه‌رحم و محدودیت رشد جنین قرار نداشته باشید، سفر رفتن برای شما ممنوع نیست.
اگر مادر مبتلا به بیماری‌های قلبی-ریوی و یا مشکلات دیگری است که محدودیت فعالیت برای او توصیه شده است، قطعا قبل از هرگونه برنامه‌ریزی باید با پزشک تحت نظرش مشورت کند.
نکته مهم دیگر در انتخاب نوع وسیله سفر برای خانم‌های باردار این است که درطول سفر با اتومبیل، هواپیما یا قطار باید هر یک ساعت، ‌امکان حرکت‌دادن پاها، کشش عضله‌ها و راه‌رفتن هر چند مختصر وجود داشته باشد تا امکان لخته‌شدن خون در پاها که به خودی خود در بارداری افزایش می‌یابد، بیشتر تشدید نشود.
خستگی مفرط یکی از خطرناک‌ترین اتفاق‌ها برای زنان باردار است. بنابراین از انجام فعالیت‌های سنگین و پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت در طی سفر پرهیز کنید. رژیم‌غذایی خانم باردار به‌ویژه در طول سفر باید با رعایت کامل بهداشت در جلوگیری از مسمومیت‌های غذایی باشد.

 

خرید

نان بربری


نان بربری نوعی نان است که پخت آن در ایران مرسوم است و به‌هر دو شیوهٔ سنتی و صنعتی تولید می‌شود

 نان خشک سنتی ساده کرمان

نام این نان برگرفته از نام ایل بربر است که در مرز بین ایران و افغانستان زندگی می‌کردند. در اواخر دوران قاجار چند بربر پخت این نان را در تهران آغاز کردند و آن را رواج دادند.[۱][۲]

طعم و بوی ویژه این نان ناشی از استفاده از ترکیب آب و مقدار کمی جوش شیرین است که پیش از پخت بوسیله نانوا روی خمیر نان مالیده می‌شود. همچنین در حین پخت این نان میزان زیادی کنجد به آن اضافه میگردد که آن را بسیار خوشمزه میکند. [۳]

نان خشک سنتی کرمان

یکی از محصولات خاص سایتمون هست . بسیار خوش مزه و البته کمیاب است. تولید مشابه این نان که خود دارای معروفیت است نان خشک یزدی می باشد.

این محصول یکی از انواع متفاوت نان است که برای مدت زیادی و بدون نیاز به وسیله ­ای می­توان از آن نگهداری کرد. مواد و طرز تهیۀ آن‌ هم با نان­ ها تنوری تفاوت چندانی ندارد اما فرایند خشک‌ کردن آن به‌ مراتب متفاوت از خشک شدن نان­ های معمولی در هوای آزاد است. خشک‌ کردن این نان بدین شکل است که پس از پخته شدن آن در تنور نان را از آنجا خارج نمی ­کنند و اجاره می­دهند تا نان برای مدت مشخصی در تنوری که با شعلۀ کوچکی گرم نگه­داشته شده است بماند.

این فرایند پس از مدتی باعث می­شود تا نان به شکلی کامل ترد و خشک شود. بسته ­بندی این نوع از نان هم بدون هیچ‌گونه تشریفاتی و در کیسه ­های بزرگ چند کیلویی انجام می­شود که در اغلب فروشگاه­های مواد غذایی می­ توان دید.

معمولا نان سنتی کرمان دارای روکش ادویه جات و سبزیجات منحصر به فرد خود بوده که در اصطلاح مرسوم کرمانی ها به مجموعه آنها" تخمی" یا دارو دوای نان گفته می شود . جالب است بدانید که افزودن این دارو ها به نان موجب میکروب زدایی و افزایش طول عمر نان می شود .
مواد تشکیل دهنده ادویه نان :
شنبلیله خشک -گل خشت کنجد -خشخاش -سیاه دونه بعضیام رازیانه هم قاطیش می زنن
طبع و مزاج نان گندم گرم است و به درجه اول در تری و خشکی معتدل است .

خواص

محصولی خوشمزه و مناسب برای کسانی که مدام در طول روز احساس ضعف دل و گرسنگی می کنند. مناسب برای افراد چاق و دیابتی
- اندیس گلایسمی یا شاخص قند عبارت است از میزان قند خونی که پس از مصرف یک وعده غذایی بالا میرود. اندیس گلایسمی نان ها به فرمولاسیون آنها بستگی دارد و اینکه آیا آردی که استفاده شده کامل بوده است یا نه؟ چقدر سبوس دارد؟ از چه مواد دیگری در تهیه نان استفاده شده است؟ و … هرچقدر قندهای آزاد یا کربوهیدرات هایی که زنجیره کربنی کوتاهی دارند (مانند مونوساکاریدها، دی ساکاریدها و…) بیشتر باشد، اندیس گلایسمی نان بالاتر می رود. اما هرچه پلی ساکاریدها بیشتر باشند هضم نان طول می کشدو هرچقدر هضم نان یا هر غذای دیگری طولانی تر باشد یعنی اندیس گلایسمی آن پایین است و قندهای آن دیرتر آزاد می شود. مواد غذایی با اندیس گلایسمی پایین برای افراد مبتلا به دیابت مناسب تر است. اما وقتی اندیس گلایسمی نان یا هر ماده غذایی دیگر بالا باشد یعنی قندهایش زود آزاد می شود. اندیس گلایسمی نان ها در مجموع نسبت به غذاهای دیگر خیلی بالا نیست. زیرا آنچه بیشتر در نان وجود دارد نشاسته است و نشاسته هم در دسته پلی ساکارید جای می گیرد و هضمش طول می کشد.
بنابراین نسبت به برنج، ماکارونی و بسیاری از غذاهای دیگر دیرهضم تر است. به همین خاطر از قدیم همیشه توصیه می شده که غذایتان راهمراه با نان بخورید. در بین خود نان ها آنهایی که سبوس کمتری دارند و از آرد سفید تهیه شده اند، اندیس گلایسمی بالاتری دارند و قندشان زودتر آزاد می شود اما آنهایی که از آرد های کامل تهیه شده اند یا داخلشان آرد جو به کار رفته است، اندیس گلایسمی کمتری دارند و قندشان دیرتر آزاد می شود. ضمن اینکه هرچه نان خشک تر باشد اندیس گلایسمی اش کم می شود و کسانی که باید در مصرف غذاهای کربوهیدراتی (قندی) محدودیت به خرج دهند، بهتر است این نوع نان ها را میل کنند.
- چون میکروب ها و دیگر میکروارگانیسم ها مانند کپک ها، قارچ ها و مخمرها برای فعالیت به آب احتیاج دارند و وقتی یک ماده غذایی آب نداشته باشد، این عوامل هم نمیتوانند رشد کنند نتیجتا نان های خشک نان های سالم تری هستند .
- به دلیل خشک بودن نان شما مجبورید اونو با بزاق دهانتان نرم کنید پس نتیجتا مجبورید خوب بجوید تا بتوانید ببلعید پس هضم غذا به بهترین نحو از همان دهان شروع شده
- مدت زمان خوردن غذای خشک به دلیل افزایش تعداد جویدن بیشتر است در نتیجه مغز فرصت دریافت اطلاعات لازم برای واکنش سیری را دارد و شما زود تر از خوردن دست می کشید
- غدد بزاغی خلق شده توسط حضرت حق تعالی در دهان به گونه ایست که متناسب برای هر غذا بزاغ مناسب با اون غذا رو ترشح می کنه که این علاوه بر راحت کردن مراحل بعدی هضم می تواند فواید بیشتری در جذب و اثر بخشی اون غذا داشته باشد.

مضرات
- نمک بیش از اندازه در نان مضر است .
- نان بدون مایه خمیر از معده دیرتر از نان خشک بیرون دفع می شود و نفخ آن بیشتر از نوع خشکش است و خوردن آن گرفتگی ، سنگ کلیه و مثانه به وجود آورد لذا فردی که از وجه المصال (درد مفاصل) درد می کشد و کسانی که قولنج دارند برای آنها ضرر دارد.
ارزش غذایی
بخش قابل توجهی از پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن انسان از نان تامین می‌شود.
تشخیص مرغوبیت
- یک نان خوب باید اشتهاآور و طعم مطبوعی داشته باشد.
- سطح نان باید خوب پخته شده و دارای قابلیت جویدن خوبی باشد.
- قابل هضم و بافت پوک و غیرمتراکم دارای ارزش تغذیه‌ای بالا و قابلیت ماندگاری و نگهداری خوبی باشد.
- کاملا خشک و پوسته‌اش حالت لاستیکی پیدا نداشته باشد.
- دیگر اینکه خمیر نان باید به صورت بیولوژیکی پوک شود، یعنی باید از طریق میکروارگانیسم‌ها تخمیر شود نه از طریق مواد شیمیایی مثل جوش‌شیرین.
- سوخته نباشد زیرا سوخته بودن نان موجب تلخ مزه شدن آن می شود .
- ضخامت نان های خشک می بایست مناسب و به میزانی باشد که زیر دندان ترد باشد نه سفت .
- میزان نمک نان مناسب باشد .
- رویه نان هرچه مملو تر از سبزیجات و دارو های سنتی باشد بر میزان مرغوبیت آن افزوده می شود .
- نان خشک یا معمولی باید دارای میزان مناسبی مایه خمیر باشد که با تست مزه کردن مشخص می شود .
 
طریقه مصرف

برای مصرف این نان روش­های متفاوتی وجود دارد. در کرمان ساده‌ترین روش استفاده آن ریختن نان در ظرف آبگوشت ، قاتق گوشت ،قاتق بنه ،کشک سیرداغ به همراه ترب سفید و خیار رنده و غذا های سنتی آبدار مشابه است. اما برای خوردن این نان به همراه غذاهای دیگر باید پیش از مصرف اندکی آن را مرطوب کرد تا نرم شود.ماندن این نان در آب باعث می­شود تا کاملاً نرم شود پس باید مراقب بود تا در زمان مرطوب کردن، مدت زیادی را در آب نماند.
البته برخی تمایل بیشتری به خوردن خشک آن دارند زیرا خش خش نان زیر دندان گاهی نیز لذت خاص خود را دارد .

نحوه نگهداری
- نان خشک مانند سایر نان ها نباید در معرض تابش نور آفتاب قرار گیرد .
- در هنگام خیس کردن نان جهت نرم نمودن آن حتما از آب تمیز استفاده شود و مقداری از نان که خیس می شود را می بایست کامل استفاده کرد . خشک شدن نان و استفاده مجددش توصیه نمی شود و کیفیت نان پایین می آید .
- نان در جای مرطوب قرارداده نشود .
-محل نگهداری نان درون یک سفره پارچه ای باشد بهتر است .
- دمای نگهداری نان خشک بیشتر از 30 درجه سانتیگراد نباشد .
 
قیمت 
نوع ساده : به ازای هر کیلوگرم تومان
نوع روغنی : به ازای هر کیلوگرم تومان
 



مطالب تصادفی

  • قاووت(قُووِتو)
  • سنجد
  • زیره کرمان
  • شیرینی کرمانی
  • خشکبار کرمان
  • قاووت چهل گیاه
  • قاووت هفت مغز
  • قاووت نخود نارگیل
  • قاووت خرفه
  • قاووت قهوه

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "فروشگاه پارسان " می باشد