امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
کماچ سِهن نوعی شیرینی مخصوص استان کرمان میباشد. در این شیرنی از ترکیب آرد جوانه گندم و آرد گندم برای خمیر استفاده میشود. قبل از پختن، خرما با مغز گردو، بادام یا پسته در وسط لایههای خمیر گذاشته میشود. این شیرینی علیرغم آنکه بدون افزودنی نگهدارنده تهیه میشود، ولی با این حال میتوان آن را به مدت طولانی در بیرون از یخچال نگهداری کرد. با توجه به اینکه مواد تشکیل دهندهٔ آن بسیار پرکالری هستند، پس از خوردن یک قطعه از آن با یک لیوان شیر احساس سیری به وجود میآید. ادويهي كماچ شامل دارچين، زيرهي سبز و سياه، تخم شويد، سياه دانه، جوز، زردچوبه، فوفل، ميخك و باديون است كه هر كدام از اينها داراي خواص شگفت انگيزي مي باشند.
کُلُمْپه نوعی شیرینی سنتی مخصوص شهر کرمان است که امروزه در سایر شهرها نیز پخته میشود. کلمپه ظاهری شبیه کلوچهدارد با این تفاوت که درون آن مخلوطی از خرمای چرخ شده همراه با پودر هل و طعمدهندههای دیگر قرار میدهند. خرما، آرد گندم،گردو و روغن از مواد اصلی آن هستند. برای تزیین کلمپه معمولاً از پودر پسته یا کنجد استفاده میشود.
برچسب های مهم