تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

فروشگاه پارسان

می دانیم که تغذیه سالم یکی از ارکان اصلی سلامت و از رموز طول عمر افراد می باشد با مطالعه ای که در باره مردم استان های مختلف انجام شده است در بعضی از استان ها مردم دارای طول عمر بیشتری نسبت به استان های دیگر هستند، مثلا در استان کرمان میانگین طول عمر افراد از خیلی از استان های دیگر کشور بیشتر است یکی از مهم ترین دلایل این موضوع استفاده مداوم مردم این استان از محصولات دارویی و گیاهی به صورت پودر مانند : قووتو،چهارزیره،دوای تقویت کننده حافظه و سر و دیگر محصولات خشکبار و مقوی مانند: خرما،پسته،گردو و بادام و یا ترکیب طبیعی از آن ها به صورت کماچ سهن و کلمپه یا شیرینی خانگی می باشد و ما در فروشگاه پارسان این محصولات را با بهترین کیفیت در اختیار شما قرار می دهیم.


نان بربری


نان بربری

نان بربری نوعی نان است که پخت آن در ایران مرسوم است و به‌هر دو شیوهٔ سنتی و صنعتی تولید می‌شود

 نان خشک سنتی ساده کرمان

نام این نان برگرفته از نام ایل بربر است که در مرز بین ایران و افغانستان زندگی می‌کردند. در اواخر دوران قاجار چند بربر پخت این نان را در تهران آغاز کردند و آن را رواج دادند.[۱][۲]

طعم و بوی ویژه این نان ناشی از استفاده از ترکیب آب و مقدار کمی جوش شیرین است که پیش از پخت بوسیله نانوا روی خمیر نان مالیده می‌شود. همچنین در حین پخت این نان میزان زیادی کنجد به آن اضافه میگردد که آن را بسیار خوشمزه میکند. [۳]

نان خشک سنتی کرمان

یکی از محصولات خاص سایتمون هست . بسیار خوش مزه و البته کمیاب است. تولید مشابه این نان که خود دارای معروفیت است نان خشک یزدی می باشد.

این محصول یکی از انواع متفاوت نان است که برای مدت زیادی و بدون نیاز به وسیله ­ای می­توان از آن نگهداری کرد. مواد و طرز تهیۀ آن‌ هم با نان­ ها تنوری تفاوت چندانی ندارد اما فرایند خشک‌ کردن آن به‌ مراتب متفاوت از خشک شدن نان­ های معمولی در هوای آزاد است. خشک‌ کردن این نان بدین شکل است که پس از پخته شدن آن در تنور نان را از آنجا خارج نمی ­کنند و اجاره می­دهند تا نان برای مدت مشخصی در تنوری که با شعلۀ کوچکی گرم نگه­داشته شده است بماند.

این فرایند پس از مدتی باعث می­شود تا نان به شکلی کامل ترد و خشک شود. بسته ­بندی این نوع از نان هم بدون هیچ‌گونه تشریفاتی و در کیسه ­های بزرگ چند کیلویی انجام می­شود که در اغلب فروشگاه­های مواد غذایی می­ توان دید.

معمولا نان سنتی کرمان دارای روکش ادویه جات و سبزیجات منحصر به فرد خود بوده که در اصطلاح مرسوم کرمانی ها به مجموعه آنها" تخمی" یا دارو دوای نان گفته می شود . جالب است بدانید که افزودن این دارو ها به نان موجب میکروب زدایی و افزایش طول عمر نان می شود .
مواد تشکیل دهنده ادویه نان :
شنبلیله خشک -گل خشت کنجد -خشخاش -سیاه دونه بعضیام رازیانه هم قاطیش می زنن
طبع و مزاج نان گندم گرم است و به درجه اول در تری و خشکی معتدل است .

خواص

محصولی خوشمزه و مناسب برای کسانی که مدام در طول روز احساس ضعف دل و گرسنگی می کنند. مناسب برای افراد چاق و دیابتی
- اندیس گلایسمی یا شاخص قند عبارت است از میزان قند خونی که پس از مصرف یک وعده غذایی بالا میرود. اندیس گلایسمی نان ها به فرمولاسیون آنها بستگی دارد و اینکه آیا آردی که استفاده شده کامل بوده است یا نه؟ چقدر سبوس دارد؟ از چه مواد دیگری در تهیه نان استفاده شده است؟ و … هرچقدر قندهای آزاد یا کربوهیدرات هایی که زنجیره کربنی کوتاهی دارند (مانند مونوساکاریدها، دی ساکاریدها و…) بیشتر باشد، اندیس گلایسمی نان بالاتر می رود. اما هرچه پلی ساکاریدها بیشتر باشند هضم نان طول می کشدو هرچقدر هضم نان یا هر غذای دیگری طولانی تر باشد یعنی اندیس گلایسمی آن پایین است و قندهای آن دیرتر آزاد می شود. مواد غذایی با اندیس گلایسمی پایین برای افراد مبتلا به دیابت مناسب تر است. اما وقتی اندیس گلایسمی نان یا هر ماده غذایی دیگر بالا باشد یعنی قندهایش زود آزاد می شود. اندیس گلایسمی نان ها در مجموع نسبت به غذاهای دیگر خیلی بالا نیست. زیرا آنچه بیشتر در نان وجود دارد نشاسته است و نشاسته هم در دسته پلی ساکارید جای می گیرد و هضمش طول می کشد.
بنابراین نسبت به برنج، ماکارونی و بسیاری از غذاهای دیگر دیرهضم تر است. به همین خاطر از قدیم همیشه توصیه می شده که غذایتان راهمراه با نان بخورید. در بین خود نان ها آنهایی که سبوس کمتری دارند و از آرد سفید تهیه شده اند، اندیس گلایسمی بالاتری دارند و قندشان زودتر آزاد می شود اما آنهایی که از آرد های کامل تهیه شده اند یا داخلشان آرد جو به کار رفته است، اندیس گلایسمی کمتری دارند و قندشان دیرتر آزاد می شود. ضمن اینکه هرچه نان خشک تر باشد اندیس گلایسمی اش کم می شود و کسانی که باید در مصرف غذاهای کربوهیدراتی (قندی) محدودیت به خرج دهند، بهتر است این نوع نان ها را میل کنند.
- چون میکروب ها و دیگر میکروارگانیسم ها مانند کپک ها، قارچ ها و مخمرها برای فعالیت به آب احتیاج دارند و وقتی یک ماده غذایی آب نداشته باشد، این عوامل هم نمیتوانند رشد کنند نتیجتا نان های خشک نان های سالم تری هستند .
- به دلیل خشک بودن نان شما مجبورید اونو با بزاق دهانتان نرم کنید پس نتیجتا مجبورید خوب بجوید تا بتوانید ببلعید پس هضم غذا به بهترین نحو از همان دهان شروع شده
- مدت زمان خوردن غذای خشک به دلیل افزایش تعداد جویدن بیشتر است در نتیجه مغز فرصت دریافت اطلاعات لازم برای واکنش سیری را دارد و شما زود تر از خوردن دست می کشید
- غدد بزاغی خلق شده توسط حضرت حق تعالی در دهان به گونه ایست که متناسب برای هر غذا بزاغ مناسب با اون غذا رو ترشح می کنه که این علاوه بر راحت کردن مراحل بعدی هضم می تواند فواید بیشتری در جذب و اثر بخشی اون غذا داشته باشد.

مضرات
- نمک بیش از اندازه در نان مضر است .
- نان بدون مایه خمیر از معده دیرتر از نان خشک بیرون دفع می شود و نفخ آن بیشتر از نوع خشکش است و خوردن آن گرفتگی ، سنگ کلیه و مثانه به وجود آورد لذا فردی که از وجه المصال (درد مفاصل) درد می کشد و کسانی که قولنج دارند برای آنها ضرر دارد.
ارزش غذایی
بخش قابل توجهی از پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن انسان از نان تامین می‌شود.
تشخیص مرغوبیت
- یک نان خوب باید اشتهاآور و طعم مطبوعی داشته باشد.
- سطح نان باید خوب پخته شده و دارای قابلیت جویدن خوبی باشد.
- قابل هضم و بافت پوک و غیرمتراکم دارای ارزش تغذیه‌ای بالا و قابلیت ماندگاری و نگهداری خوبی باشد.
- کاملا خشک و پوسته‌اش حالت لاستیکی پیدا نداشته باشد.
- دیگر اینکه خمیر نان باید به صورت بیولوژیکی پوک شود، یعنی باید از طریق میکروارگانیسم‌ها تخمیر شود نه از طریق مواد شیمیایی مثل جوش‌شیرین.
- سوخته نباشد زیرا سوخته بودن نان موجب تلخ مزه شدن آن می شود .
- ضخامت نان های خشک می بایست مناسب و به میزانی باشد که زیر دندان ترد باشد نه سفت .
- میزان نمک نان مناسب باشد .
- رویه نان هرچه مملو تر از سبزیجات و دارو های سنتی باشد بر میزان مرغوبیت آن افزوده می شود .
- نان خشک یا معمولی باید دارای میزان مناسبی مایه خمیر باشد که با تست مزه کردن مشخص می شود .
 
طریقه مصرف

برای مصرف این نان روش­های متفاوتی وجود دارد. در کرمان ساده‌ترین روش استفاده آن ریختن نان در ظرف آبگوشت ، قاتق گوشت ،قاتق بنه ،کشک سیرداغ به همراه ترب سفید و خیار رنده و غذا های سنتی آبدار مشابه است. اما برای خوردن این نان به همراه غذاهای دیگر باید پیش از مصرف اندکی آن را مرطوب کرد تا نرم شود.ماندن این نان در آب باعث می­شود تا کاملاً نرم شود پس باید مراقب بود تا در زمان مرطوب کردن، مدت زیادی را در آب نماند.
البته برخی تمایل بیشتری به خوردن خشک آن دارند زیرا خش خش نان زیر دندان گاهی نیز لذت خاص خود را دارد .

نحوه نگهداری
- نان خشک مانند سایر نان ها نباید در معرض تابش نور آفتاب قرار گیرد .
- در هنگام خیس کردن نان جهت نرم نمودن آن حتما از آب تمیز استفاده شود و مقداری از نان که خیس می شود را می بایست کامل استفاده کرد . خشک شدن نان و استفاده مجددش توصیه نمی شود و کیفیت نان پایین می آید .
- نان در جای مرطوب قرارداده نشود .
-محل نگهداری نان درون یک سفره پارچه ای باشد بهتر است .
- دمای نگهداری نان خشک بیشتر از 30 درجه سانتیگراد نباشد .
 
قیمت 
نوع ساده : به ازای هر کیلوگرم تومان
نوع روغنی : به ازای هر کیلوگرم تومان
 

  انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۷               تعداد بازدید : 1543

برچسب های مهم


مطالب تصادفی

  • قاووت(قُووِتو)
  • سنجد
  • زیره کرمان
  • شیرینی کرمانی
  • خشکبار کرمان
  • قاووت چهل گیاه
  • قاووت هفت مغز
  • قاووت نخود نارگیل
  • قاووت خرفه
  • قاووت قهوه

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "فروشگاه پارسان " می باشد